Hjemmelavede løsninger til smukt hår – hårmasker.

Hjemmelavede hårmasker er en måde at få smukt, velholdt og fortryllende hår. Den største fordel ved hjemmelavede masker, er de naturlige ingredienser uden uønskede kemiske overraskelser, sikkerheden og muligheden for at lave kosmetik der passer præcist til vores behov. Tag et kig på de mest populære DIY hårmasker.

Bananhårmaske

For at lave denne maske, så skær en moden banan ud, tilføj to skefulde yoghurt naturel, to teskefulde hvedekimolie, en teskefuld honning, to teskefulde kondenseret mælk, og et par dråber avocadoolie. Kombiner alle ingredienser indtil hårmasken får en glat konsistens. Efter du har vasket håret grundigt, så påfør blandingen til dit hår og sæt det fast med et varmt håndklæde. Efter cirka et kvarter (selvom det er bedre at holde bananmasken lidt længere på håret), så vask det af.

Urtehårmaske

Som navnet antyder, så er masken baseret på urter. For at lave den, skal du bruge tørrede kamilleblade, nælde og birkeblade. Først, så vælg din basisolie – sørg for at den passer til dit hårs behov, for eksempel sød mandelolie, jojobaolie, eller linolie. Tag herefter en kvart kop olie efter eget vælg, og et par dråber rosemarinolie. Gnid blandingen i dit hår og bind et varmt håndklæde om håret. Dit hår kan vaskes efter en time.

Aloe hårmaske

Bland bladene fra den næringsrige aloe vera med en halv kop varmt vand. Tilføj en teskefuld honning og bland grundigt. Tilføj det hele til fugtigt hår og hovedbund. Tag en badehætte på samt et håndklæde, og lad det sidde i tyve minutter. Vask herefter masken ud.

Citron & castorolie hårmaske

Brug af castorolie på håret, er en simpel måde at stimulere vækst. For at berige oliens egenskaber og lave en næringsrig hårmaske, så tilføj saften fra én citron. Gnid det herefter ind i dit hår og hovedbund. Det er vigtigt at massere i ca. 2 minutter. Bind dit hår op og dæk det med en badehætte og et håndklæde. Efter en halv time, så vask dit hår.

Avocadohårmaske

De positive effekter ved avocadoolie er meget velkendte og værdsatte. En frisk avocado, og olien, kan være den perfekte base for din hjemmelavede hårmaske. Tag en moden avocado og tryk med en gaffel for at lave e blød masse. Tilføj herefter 2 skefulde olie (hvis dit hår ikke kan lide avocadoolie, så kan du bruge en anden) og tilføj en æggeblomme. En anden valgfri ingrediens, er en skefuld glycerol. Hold masken på hovedet i ca. femten minutter og vask det ud med en mild shampoo.