Hvordan påfører man hårmasker?

Hårmasker er netop den type produkt der brugse for at pleje vores hår i dybden. De indeholder ingredinser der er særligt designet til at passe til bestemte behov. Effekterne af disse behandlinger varer i lang tid og dit hår og hovedbunnd forbliver styrkede og nærede. Tjek her hvordan man påfører hårmasker korrekt for at få mest muligt ud af dem.

Den plejende behandling starter altid det samme sted – nemlig i butikken, hvor du skal beslutte dig for hvilken maske er den bedste og værd at købe. Husk på, at produktet skal møde alle dine forventninger når det gælder hårproblemer. Det er en god idé at læse etiketten omhyggeligt og læse om andre folks holdninger til produktet online før du bruger penge. Men selv hvis du vælger det bedste produkt, så er det ikke sikkert at det virker hvis du bruger det forkert.

Det er værd at huske på, at hårmasker er en af de typer produkter der skal påføres på fugtigt hår. Især hvis dit hår har lav porøsitet og kutikulaen sidder stramt mod hårets kerne. Fugtigt hår vil absorbere produktet bedre og, som konsekvens, virker bedre fordi kutikulaen udvider skal en anelse når det bliver vådt. Det er derfor det er bedst at bruge hårmasker efter du har vasket dit hår, især hvis shampooen indeholder stærke rensende midler. Masken vil udglatte og blødgøre dit hår, samt gøre det mere skinnende. Men husk på at holde dit hår let fugtigt, for ellers vil produktet glide af, aktive ingredienser vil ikke trænge ind og det vil ikke nære dine hårsække. Et godt tip er, at fjerne overskydende vand med et papirhåndklæde.

Hårmasker påføres fra midt på længden af håret. Der er ingen grund til at påføre kosmetik til hele håret, da det virker som en svamp. Håret absorberer produktet og ‘overfører’ det til de områder af håret der er mere skadede. Sørg for at masken ikke påføres til hovedbunden – det kan fedte dit hår og hoved. Mængden af hårmaske bør doseres i overensstemmelse med mængnden af skade og længden på hårstråene. Der er ingen grund til at påføre høje doser af produktet, da håret ikke vil absorbere det hele.

Det er rigeligt at efterlade produktet på håret i ca. 30 minutter. Det er nok tid for håret til at absorbere alle næringsstofferne. Lad ikke masken ‘sidde’ natten over. Lige efter påføring, kan du frisere håret for at fordele produktet ligeligt. Hver behandling bør udføres en gang om ugen indtil du opnår tilfredsstillende resultater. Det er en rigtig god idé at berige masken med kosmetik eller endda fødevarer, for eksempel: urter, essentielle olier eller planteekstrakter.